Så skapar du en företagssida på LinkedIn – Steg för steg guide

Inledning:

LinkedIn är en av de största sociala plattformarna för professionella och företag. Att ha en företagssida på LinkedIn kan öka din synlighet, stärka ditt varumärke och hjälpa dig att nå ut till potentiella kunder och kandidater.

Men hur skapar du en företagssida på LinkedIn? Här är en steg för steg guide för att hjälpa dig komma igång.

Steg 1 – Skapa ett LinkedIn-konto

För att skapa en företagssida på LinkedIn behöver du först skapa ett personligt LinkedIn-konto. Om du redan har ett konto kan du hoppa över detta steg.

Gå till LinkedIn.com och klicka på “Gå med nu” för att skapa ett konto. Fyll i dina personuppgifter och följ instruktionerna för att slutföra registreringen.

Steg 2 – Skapa din företagssida

När du har skapat ett personligt LinkedIn-konto kan du börja skapa din företagssida. Klicka på “Skapa företagssida” längst ner på LinkedIn.com och följ instruktionerna.

Fyll i företagsnamnet och välj bransch, företagsstorlek och webbplats. Ladda upp en profilbild och omslagsbild som representerar ditt företag.

Steg 3 – Lägg till information om ditt företag

När din företagssida har skapats kan du lägga till information om ditt företag. Klicka på “Redigera sida” för att göra ändringar.

Fyll i en beskrivning av ditt företag, inklusive vad ni gör och vilken nytta ni skapar för era kunder. Lägg till företagsnyheter, jobbannonser och andra relevanta uppgifter om ditt företag.

Steg 4 – Få följare till din företagssida

För att få ut det mesta av din företagssida på LinkedIn behöver du få följare. Du kan börja genom att bjuda in dina anställda och kontakter att följa din sida.

Dela också din företagssida på andra sociala plattformar och i din e-postsignatur för att öka synligheten.

Steg 5 – Skapa innehåll och interagera med din publik

För att öka engagemanget på din företagssida behöver du skapa relevant och intressant innehåll som din publik vill se.

Publicera regelbundet inlägg, artiklar och videor som är relevanta för ditt företag och din publik. Engagera dig också med din publik genom att svara på kommentarer och frågor och genom att gilla och kommentera inlägg från dina följare.

Steg 6 – Annonsera på LinkedIn

För att öka synligheten för din företagssida kan du använda dig av LinkedIn-annonsering. Genom att skapa annonskampanjer kan du nå ut till potentiella kunder och kandidater som matchar dina målgruppskriterier.

Du kan välja mellan olika annonstyper, till exempel textannonser, bildannonser och videoannonser. Du kan också välja olika målgrupper baserat på demografi, yrke, intressen och beteende.

Steg 7 – Analysera dina resultat

För att mäta din framgång på LinkedIn kan du använda dig av LinkedIn Analytics. Du kan se antalet följare, engagemang och prestationer på dina inlägg och annonser.

Analysera dina resultat regelbundet och justera din strategi baserat på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Testa olika typer av innehåll och annonser för att se vad som ger bäst resultat.

Relevanta nyckelord som är kopplade till att skapa en företagssida på LinkedIn:

  1. LinkedIn företagssida
  2. LinkedIn annonsering
  3. LinkedIn Analytics
  4. LinkedIn målgrupp
  5. LinkedIn innehåll
  6. LinkedIn följare

Sammanfattning: Skapa en företagssida på LinkedIn och nå ut till din publik

Att skapa en företagssida på LinkedIn kan hjälpa dig att öka synligheten för ditt företag och nå ut till potentiella kunder och kandidater. Genom att följa dessa steg för att skapa din företagssida, lägga till information, få följare, skapa innehåll och interagera med din publik, annonsera på LinkedIn och analysera dina resultat, kan du få ut det mesta av din närvaro på plattformen.

Så vad väntar du på? Skapa en företagssida på LinkedIn idag och ta ditt företag till nästa nivå!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.