Så här skickar du stora filer med Outlook

Inledning:

Att skicka stora filer med Outlook kan vara en utmaning, särskilt om filen är för stor för att bifogas till ett vanligt e-postmeddelande. Men det finns flera enkla sätt att skicka stora filer med Outlook på ett säkert och effektivt sätt.

Använd OneDrive

En av de enklaste metoderna för att skicka stora filer med Outlook är att använda Microsofts molntjänst, OneDrive. Du kan enkelt ladda upp filen till OneDrive och sedan skicka en länk till mottagaren via e-post. Mottagaren kan sedan ladda ner filen från OneDrive.

Komprimera filen

En annan metod för att skicka stora filer med Outlook är att komprimera filen innan du bifogar den till e-postmeddelandet. Genom att komprimera filen minskar du dess storlek och ökar chansen att den kan skickas som en bifogad fil. Det finns flera program som kan användas för att komprimera filer, till exempel WinZip eller 7-Zip.

Använd Outlook-tillägg

Outlook-tillägg som exempelvis WeTransfer och Dropbox kan också användas för att skicka stora filer med Outlook. Dessa tjänster låter dig ladda upp filen till deras server och sedan skicka en länk till mottagaren via e-post. Mottagaren kan sedan ladda ner filen från tjänstens server.

Säkerställ filens säkerhet

När du skickar stora filer med Outlook är det viktigt att säkerställa filens säkerhet. Du bör undvika att skicka känsliga filer via e-post och istället använda en säker överföringsmetod, till exempel en VPN-tunnel eller en krypterad filöverföringstjänst.

Relevanta nyckelord som är kopplade till att skicka stora filer med Outlook:

  1. OneDrive
  2. Komprimera filer
  3. Outlook-tillägg
  4. Säker filöverföring
  5. Filöverföringstjänster

Sammanfattning: Skicka stora filer med Outlook på ett säkert och effektivt sätt

Att skicka stora filer med Outlook kan vara en utmaning, men det finns flera enkla sätt att göra det på. Genom att använda Microsofts molntjänst OneDrive, komprimera filen, använda Outlook-tillägg eller en säker överföringsmetod kan du enkelt och säkert skicka stora filer med Outlook. Kom också ihåg att säkerställa filens säkerhet genom att undvika att skicka känsliga filer via e-post och istället använda en säker överföringsmetod.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.