Kurs i Lag om Anställningsskydd - Lär dig skydda dina rättigheter som anställd

Inledning:

Som anställd har du rättigheter enligt Lag om Anställningsskydd (LAS), men det kan vara svårt att veta vad som ingår i dessa rättigheter och hur du kan skydda dig själv. Vår kurs i LAS är till för att ge dig den kunskap du behöver för att skydda dina rättigheter som anställd och undvika konflikter med din arbetsgivare.

Vad är Lag om Anställningsskydd?

Lag om Anställningsskydd är en svensk lag som reglerar arbetsgivar- och arbetstagarskydd i anställningsförhållanden. Lagen omfattar bland annat anställningsformer, uppsägning och arbetsmiljöfrågor. LAS är till för att skydda arbetstagare mot missbruk av arbetsgivarens makt och för att säkerställa goda arbetsförhållanden.

Vilka rättigheter har du som anställd enligt LAS?

Som anställd har du flera rättigheter enligt LAS. Du har exempelvis rätt till en skriftlig anställningsavtal, rätt till arbetsmiljöinspektion och rätt till förhandlingsordning vid uppsägning. Det är viktigt att känna till dina rättigheter som anställd för att kunna skydda dig själv vid eventuella konflikter med din arbetsgivare.

Vad täcker vår kurs i LAS?

Vår kurs i LAS täcker allt från grundläggande rättigheter till praktiska tips för att undvika konflikter. Vi kommer att gå igenom vad som ingår i LAS och vilka rättigheter och skyldigheter som gäller för dig som anställd. Vi kommer också att titta på vanliga problem och hur du kan undvika dem.

Vem är vår kurs i LAS för?

Vår kurs i LAS är för alla som vill ha en bättre förståelse för Lag om Anställningsskydd och hur det påverkar dem som anställda. Oavsett om du har varit anställd länge eller precis har börjat ditt jobb, är det viktigt att känna till dina rättigheter för att skydda dig själv och undvika onödiga kostnader.

Relevanta nyckelord som är kopplade till kursen:

  1. Anställningsavtal
  2. Arbetsmiljö
  3. Förhandlingsordning
  4. Uppsägning
  5. Arbetstagarskydd
  6. Arbetsgivaransvar

Sammanfattning:

I vår kurs i Lag om Anställningsskydd (LAS) lär du dig allt du behöver veta för att skydda dina rättigheter som anställd. Vi täcker allt från grundläggande rättigheter till praktiska tips för att undvika konflikter. Du lär dig om anställningsformer, uppsägning och arbetsmiljöfrågor enligt LAS. Oavsett om du är en erfaren arbetstagare eller nybörjare på arbetsmarknaden är vår kurs till för att ge dig den kunskap och trygghet du behöver. Anmäl dig till vår kurs i LAS idag och skydda dina rättigheter som anställd.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.