Kurs i Inkassolagen - Lär dig hantera obetalda fakturor på rätt sätt

Inledning:

Som företagare kan det vara en utmaning att hantera obetalda fakturor. I vissa fall kan det leda till betalningssvårigheter och likviditetsproblem för företaget. Därför är det viktigt att ha god kunskap om inkassolagen och hur man hanterar obetalda fakturor på ett korrekt sätt. Vår kurs i inkassolagen lär dig allt du behöver veta för att öka chansen att få betalt.

Vad är inkassolagen?

Inkassolagen reglerar hur företag och privatpersoner kan kräva betalning av obetalda fakturor. Lagen innehåller bestämmelser om bland annat betalningspåminnelser, inkassokrav och ränta. Syftet med lagen är att främja betalningsvilja och minska antalet obetalda fakturor.

Fördelar med att ha god kunskap om inkassolagen

Att ha god kunskap om inkassolagen kan ge många fördelar för företaget. Genom att följa lagen kan du öka chansen att få betalt för obetalda fakturor och därmed förbättra likviditeten. Dessutom kan du undvika onödiga rättsliga tvister och säkerställa att företaget följer gällande regler och lagar.

Hur hanterar man obetalda fakturor enligt inkassolagen?

Enligt inkassolagen ska företaget skicka ut en betalningspåminnelse vid förfallodatum för en obetald faktura. Om fakturan fortfarande är obetald efter betalningspåminnelsen kan man skicka ut ett inkassokrav. Inkassokravet ska innehålla information om fakturan, beloppet som ska betalas samt eventuella påminnelseavgifter och ränta.

Tips för att öka chansen att få betalt

För att öka chansen att få betalt för obetalda fakturor kan det vara en god idé att ha tydliga betalningsvillkor och påminna kunden om förfallodatum. Om fakturan fortfarande är obetald efter betalningspåminnelsen kan du erbjuda en avbetalningsplan eller skicka ut ett inkassokrav. Det är också viktigt att ha en god dialog med kunden och försöka lösa eventuella tvister på ett konstruktivt sätt.

Relevanta nyckelord som är kopplade till kursen:

 1. inkassolagen
 2. obetalda fakturor
 3. betalningspåminnelse
 4. inkassokrav
 5. ränta vid försenad betalning
 6. likviditetsproblem

Sammanfattning:

Att hantera obetalda fakturor kan vara en utmaning för företagare, men med god kunskap om inkassolagen kan man öka chansen att få betalt och undvika likviditetsproblem. Vår kurs i inkassolagen lär dig allt du behöver veta för att hantera obetalda fakturor på ett korrekt sätt enligt gällande regler och lagar. Genom att följa lagen och ha en god dialog med kunden kan du öka chansen att få betalt och säkerställa en god likviditet för företaget.

Relevanta nyckelord som är kopplade till kursen:

 1. inkassolagen
 2. obetalda fakturor
 3. betalningspåminnelse
 4. inkassokrav
 5. ränta vid försenad betalning
 6. likviditetsproblem

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.